Qui sóc?

Alt
📷 @angelgarciagascon

Vaig néixer a Sant Feliu de Guíxols, l’octubre de 1966. Llegir i escriure han estat sempre dues de les meves grans passions. He fet dos tallers d’escriptura, un a Catorze Cultura Viva sobre Escriure la memòria amb l’escriptora Care Santos i l’altre a la Fundació Pla de Palafrugell amb l’escriptor Miquel Martin, una introducció a les tècniques narratives.

Des de fa un parell d’anys que escric contes i d’ençà he guanyat vuit premis literaris. El primer premi del XXIIè Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat amb el conte Davant del Fortuny. Tercer premi del 3r Concurs de microrelats 2018 Dones de Santa Cristina d’Aro amb Velles arts. Segon premi dels Jocs Florals del Palau Güell de Barcelona amb L’artec, a banda de ser finalista en d’altres certàmens.

L’any 2019, l’Editorial Gregal va publicar el meu primer llibre, Quan calmin els mals vents, tornaré, les memòries del meu avi, un soldat republicà exiliat a França més de trenta anys, una història que reivindica la memòria -secreta, en molts aspectes- dels protagonistes de la Guerra Civil i, sobretot, de l’exili. Vides plenes de dolor, de solitud, de misèria i de silenci.

L’estiu de 2020, l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro m’encarregà un treball de recerca sobre tots aquells qui patiren repressió un cop acabada la Guerra Civil i el resultat s’ha publicat aquest octubre de 2021 dins del vuitè llibret de la col·lecció Temes cristinencs amb el títol La repressió franquista a Santa Cristina d’Aro.

Actualment estic fent la mateixa recerca per a l’Ajuntament de Pals i la primavera vinent es publicarà el resultat.

Ja tinc enllestida la biografia d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde cenetista de Llagostera afusellat l’any 1943 al cementiri de Girona, que he escrit gràcies a la seva correspondència íntima. Espero que ben aviat es publiqui.

✒📖

Sòcia de l’AELC, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Pòrtic

Sòcia de CEDRO, Centro Español de Derechos Reprográficos.

✒📖

Visiteu els meus perfils a les xarxes:

icone-instagram @artandwordslover
icone-facebook /pilar.frances.56

Escriviu-me a:
icone-correo2 pilar@pilarfrances.com

✒📖