Qui sóc?

Sóc filla de Sant Feliu de Guíxols i néta d’un mariner republicà exiliat a França més de trenta anys, de qui he escrit les seves memòries, Quan calmin els mals vents, tornaré (Gregal, 2019). Gràcies a aquest projecte de memòria històrica n’he pogut fer d’altres, com La repressió franquista a Santa Cristina d’Aro (1939-1944) publicat el 2021; Pals: Guerra Civil, franquisme i repressió (1939-1947) publicat el desembre de 2022 o Trenta-set cartes i sis poemes d’amor, la biografia d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde cenetista de Llagostera afusellat a Girona l’any 1943 que es publicarà aquest mes de març amb Stonberg Edicions.

He fet diversos tallers d’ecriptura i fa temps que escric contes i d’ençà he guanyat vuit premis literaris, on destaca el primer premi del XXIIè Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat amb el conte Davant del Fortuny; el tercer premi del 3r Concurs de microrelats 2018 Dones de Santa Cristina d’Aro amb Velles arts o el segon premi dels Jocs Florals del Palau Güell de Barcelona amb L’artec, a banda de ser finalista en d’altres certàmens.

L’abril de 2022 em van atorgar el 5è Premi Empordà de Novel·la amb l’obra Tot passa dues vegades, ambientada a la Costa Brava i Girona. L’ha editat Brau Edicions.

Aquest febrer, Lluny del Ramat Edicions, ha publicat un recull de contes, Històries de Tramuntana, i dins hi podreu llegir La sal de la vida, una història intimista protagonitzada per una consellera telefònica.

✒📖

Sòcia de l’AELC, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Pòrtic

Sòcia de CEDRO, Centro Español de Derechos Reprográficos.

✒📖

Instagram: @artandwordslover

Escriviu-me a: pilar@pilarfrances.com

✒📖