Històries de Tramuntana

Recull de relats, d’onze escriptors gironins: Miracle Sala, Jordi Dausà, Daniel Genís, Rafel Casas, Cristina Malagelada, Adrià Pujol, Pilar Francès, Damià Bardera, Anna Carreras, Josep Pastells i Jordi Casals.

Lluny del Ramat Edicions

Publicació, febrer 2023


Un vampir, un exboxejador, una encarregada d’un crematori de cadàvers, un parell de pòtols i una consellera telefònica. Aquests són els protagonistes d’algunes de les històries que trobareu dins del llibre. N’hi ha d’altres. Personatges que deambulen per uns carrers i paratges que ens són comuns, propers. Vides estranyes, potser no tant, sovint arrossegades per unes circumstàncies atzaroses. Onze relats carregats amb la força i la creativitat d’alguns dels autors més representatius de la literatura actual gironina.


D’escriptores i escriptors gironins n’hi ha hagut sempre una bona representació dins del panorama literari català, no en va tenim nomenada de ser una terra fèrtil en creativitat. Per què? Potser el fet de viure en un territori que no necessita presentacions: Un paisatge esquerp i sempre sorprenent, un caràcter eclèctic, producte de la influència de cultures diverses i antigues, un clima capriciós i canviant… Circumstàncies que, per pura permeabilitat, han forjat un llenguatge diferenciador i una visió particular en els nostres autors, que ara s’han reunit per crear un cor de veus dissonants, formant, malgrat tot, una melodia íntima, actual i particularment esmolada al voltant d’aquest tros de terra batut per la Tramuntana.

✒️📖

AGENDA DE LES PRESENTACIONS 2023


Torroella de Montgrí, Llibreria El Cucut. Dissabte, 18 de febrer a les vuit del vespre.


Barcelona, Llibreria Obaga. Dissabte, 4 de març a les dotze del migdia.


Sant Feliu de Guíxols, Casa Irla. Dissabte, 11 de març a les set de la tarda.

📺 Entrevista a TvCostaBrava


La Bisbal d’Empordà, Llibreria La Siglantana. Dissabte, 18 de març a les dotze del migdia.


Girona, Llibreria Les Voltes. Dissabte, 15 d’abril a les dotze del migdia.


Calonge, Llibreria Rals. Dissabte, 20 de maig a les 12 del migdia.

✒️📖

PARAULES BONIQUES

Onze autors. Onze històries breus, però tan encisadores com aquella cala perduda que busquem tots a l’estiu. Aquest aplec de contes camina sol, sense pressions i sense por a parlar en un llenguatge especial, el d’un territori únic on la tramuntana embogeix.

Aquí, amants del subnom propi de les comarques gironines, trobem de tot, tal com raja i, com no, lluny de l’establert sino no seria collita de @llunydelramat_edicions

Ratpenats, aspirants a músics, tanatoris amb forns espatllats, nens sense pares o cuques de llum. Sempre amb turistes torrats o xandallers de la mà i molta fressa, una fressa inhòspita per alguns, impenetrable per altres. I natura, molta natura fresca o freda, valenta o ferotge.

Malgrat haver-hi relats fantàstics, altres plens de sang, o d’humor, i altres costumistes, els onze relats aconsegueixen allò de donar forma a la tramuntana.

@momo.casiopea – INSTAGRAM – 11 de febrer 2023

✒️📖

Veus de quilòmetre zero, Diari de Girona

✒️📖

Lluny del ramat, Punt Diari, Anna Carreras