Trenta-set cartes i sis poemes d’amor

Federico García Lorca deia que en la bandera de la llibertat brodà l’amor més gran de la seva vida. L’Eugeni Gurnés Bou, també. Cenetista de convicció, quan esclatà la Guerra Civil fou membre destacat del Comitè Local de Milícies Antifeixistes i, un temps després, alcalde i regidor del consistori llagosterenc per la CNT. Quan fou cridat a files, marxà al front a derrotar el feixisme i, acabada la guerra, a l’exili. Retornà a casa i ho pagà car. Dos anys i vuit mesos de captiveri, un judici sumaríssim d’urgència on l’acusaven de Auxilio a la rebelión i la condemna a la pena màxima. 

El llibre que teniu a les mans pretén explicar-vos qui era l’Eugeni, un home bo acusat injustament d’uns crims que mai no va cometre i, alhora, retre un sentit homenatge a la seva esposa Carmeta, una de les moltes vídues dels represaliats que dugueren la negra pena arrapada al cos fins que la mort vingué a buscar-les.


PRESENTACIONS

Llagostera, divendres 14 d’abril, sala de Plens de l’ajuntament, a dos quarts de vuit del vespre.

Ajuntament de Llagostera

Ràdio Llagostera

El Poll Televisió

El Poll Televisió


MUME, Museu Memorial de l’Exili, la Jonquera, dissabte 27 de maig a les dotze del migdia.


Casa Irla, Sant Feliu de Guíxols, dissabte 17 de juny a les set de la tarda.


✒️📖

P A R A U L E S B O N I Q U E S

Mai no havia participat en la celebració d’un catorze d’abril tan profundament bonhomiós. Ha estat un capvespre de tendresa i humanitat. Un capvespre republicà. Una abraçada i un petó de tot cor. Alfons.


Avui, més que mai…