Diari de l’exili, 31 de gener de 1939

avian-bird-black-and-white-1813806

Avui és el seu aniversari. Celebra els 33 anys dalt d’un camió de l’exèrcit. Va camí de Besiers, cap al centre de trànsit. El dia serà dur, com ho ha estat el comiat de primera hora del matí amb els comandaments i part de la tripulació del guardacostes republicà. Fi de trajecte pel seu buc, aquest romandrà ancorat al port de Seta fins que un nou ús se li doni. Ja no serà mai més un vaixell de guerra, a Catalunya tot està perdut. L’enemic ha guanyat la partida, les esperances de tornar enrere s’han esberlat.

                L’avi Josep, avui emprèn un nou camí, haurà de parlar una nova llengua, s’haurà d’habituar a uns nous costums: incerteses, dubtes, pors…

                Una llibertat entre reixes, ell, encara no pot volar!

106852