
Encara és negra nit i els bucs salpen direcció Roses. La mar és una bassa d’oli. Les minves, per honorar el gener, reposen mandroses. Naveguen prop de la costa, mig d’amagatotis. Que l’enemic no els descobreixi, un anhel per tots compartit.
Despunta el dia quan atenyen el cap de Begur. Un cel rogent els embolcalla. Bufarà vent, com més cap al nord, més el senten xiular.
El neguit creix, a mesura que albiren el nou destí. Allà, què els espera? Qui sap si podran tornar enrere? Un cop a port, els comandaments marxen apressats vers la seu de la sotssecretaria de Marina. La tripulació roman a bord, esperançada.
L’avi, quan té un moment, agafa un full de paper quadriculat i allà anota l’itinerari que fa des de la seva sortida de casa, el que amb el temps es convertirà en un diari sense paraules, només s’hi llegiran dates i llocs.
Tres nits s’està fondejat el guardacostes al port de Roses, que n’arriben a passar de coses mentrestant…

T'agrada:
M'agrada S'està carregant...
Relacionats
Publicat per pilarfrances
Llegir i escriure han estat sempre dues de les meves grans passions. Em vaig endinsar en el bell art de la creació literària quan investigava una els documents i fotografies del meu avi, aquella història, la d’un mariner republicà exiliat a França més de trenta anys, s’havia de conèixer. Dos anys de recerca, un any per escriure-les i, finalment, l’Editorial Gregal em comprà els drets i el gener de 2019 sortiren publicades amb el títol Quan calmin els mals vents, tornaré.
Gràcies a aquest projecte de memòria històrica, n’he pogut fer d’altres, com La repressió franquista a Santa Cristina d’Aro (1939-1944) publicat el 2021; Pals: Guerra Civil, franquisme i repressió (1939-1947) publicat el desembre de 2022 o Trenta-set cartes i sis poemes d’amor, la biografia d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde cenetista de Llagostera afusellat a Girona l’any 1943 que s'editarà aquest maig a Stonberg Edicions.
L’abril passat em van atorgar el 5è Premi Empordà de Novel•la per Tot passa dues vegades, publicada el setembre per Brau Edicions.
Aquest febrer, Lluny del Ramat Edicions, treurà al mercat un recull de contes, Històries de Tramuntana, i dins hi podreu llegir La sal de la vida, una història intimista protagonitzada per una consellera telefònica.
Segueixo escrivint...
Visualitza totes les entrades de pilarfrances