Li truca una amiga per demanar-li si coneix algun hotelet amb encant per la zona. Es veu que hi vol anar amb un amore que acaba de conèixer.
Ella, n’hi recomana un de molt bonic, prop d’un far, amb unes vistes espectaculars. Li suggereix que en moment de la reserva, demani si tenen lliure l’habitació del xamfrà, sembla ben bé que ets dins el mar.
Abans de penjar li desitja molta sort.
El que no gosa dir-li, emperò és que l’encant és cosa de dos; la suma de la tendresa, les carícies i els petons. Prou ho sap, ella, per experiència. Encara recorda la darrera vegada que hi va estar amb el seu. Tot va ser tan romàntic, fins que ell li va fer aquella amorosa confidència a cau d’orella: Aquest vespre organitzo un sopar i tindré la casa plena d’amics. De veritat? Que em convides? Si tingués que convidar tota la gent que conec, ompliria la casa, el jardí i tot el poble!
I l’encant, de l’ensurt, fugí esgarrifat per la finestra.
Llegir i escriure han estat sempre dues de les meves grans passions. Em vaig endinsar en el bell art de la creació literària quan investigava una els documents i fotografies del meu avi, aquella història, la d’un mariner republicà exiliat a França més de trenta anys, s’havia de conèixer. Dos anys de recerca, un any per escriure-les i, finalment, l’Editorial Gregal em comprà els drets i el gener de 2019 sortiren publicades amb el títol Quan calmin els mals vents, tornaré.
Gràcies a aquest projecte de memòria històrica, n’he pogut fer d’altres, com La repressió franquista a Santa Cristina d’Aro (1939-1944) publicat el 2021; Pals: Guerra Civil, franquisme i repressió (1939-1947) publicat el desembre de 2022 o Trenta-set cartes i sis poemes d’amor, la biografia d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde cenetista de Llagostera afusellat a Girona l’any 1943 que s'editarà aquest maig a Stonberg Edicions.
L’abril passat em van atorgar el 5è Premi Empordà de Novel•la per Tot passa dues vegades, publicada el setembre per Brau Edicions.
Aquest febrer, Lluny del Ramat Edicions, treurà al mercat un recull de contes, Històries de Tramuntana, i dins hi podreu llegir La sal de la vida, una història intimista protagonitzada per una consellera telefònica.
Segueixo escrivint...
Visualitza totes les entrades de pilarfrances