(A)punts de llibre

IMG-20190308-WA0003-1-1

Un d’aquests dos punts de llibre, el trobareu dins les pàgines de Quan calmin els mals vents, tornaré. Els trobo encertadíssims, com també els comentaris que començo a rebre dels primers lectors.

punt llibre 2

Pilar, no vaig poder quedar-me per felicitar-te després de la presentació. L’acte va ser emotiu i molt interessant. Em va semblar que la nodrida assistència reflectia l’interès pel teu treball i la teva família.

punt llibreEn un parell de dies he llegit el llibre. Durant la primera meitat vaig haver de salvar la dificultat de retenir la gran quantitat de personatges que hi surten, l’ordre no cronològic i el meu desconeixement d’algun dels entorns on van viure. Però, quan vaig entrar en la història del teu avi i el seu periple vital, em va enganxar i ja no el vaig deixar.

Entenc que estiguis satisfeta -feliç i possiblement també exhausta- davant del resultat de l’ingent treball fet. I també t’ha de satisfer el servei que ens has fet posant al nostre abast uns fets i unes biografies de “gent corrent” (alguns realment poc corrents) però molt interessant, que podien haver quedat amagades sota la pols del temps.

Enhorabona, de nou.

Ja em convidaràs a la presentació del proper llibre.

Una abraçada,

Xavier

✒💛📖

Estic gaudint del llibre sobre el teu avi. Desconeixia aquesta habilitat que tenies en l’art de l’escriptura. Et felicito de tot cor i t’animo a seguir escrivint per deleitar-nos.

Cristina

✒💛📖

Com ha anat? Tota la tarda que hi penso! Explica-m’ho tot, que avui és un dia xulo de la teva vida! Aquests dies he recordat quan anàvem a la cala de l’escorxador i a cala Margarida, i recollíem cites i les teníem escrites i dibuixàvem…

Montse

✒💛📖

Bon dia Pilar. Estic gaudint de la lectura de la teva obra. No és sols l’ interés del que escrius, és com ho escrius, molt agradable de llegir.

Oriol

✒💛📖

Aquesta tarda he plorat quan les tres generacions es trobaven a l’estació de Perpinyà. Després li volia explicar tot al meu home i en aquest punt no podia, em posava a plorar

Ja he acabat, Pilar. Estic toveta, com adolorida i amorosida. Has fet una molt bona feina! Una abraçada. Ja et diré més quan em refaci…

Avui encara m’he sentit colpida. He pensat que a tu sempre se t’ha vist l’àurea de nostàlgia d’algú absent. En vas néixer amarada, ara ho tinc clar.

Montse

✒💛📖

Pilar,

M’ha agradat molt el llibre; molt amè i interessant, ple de detalls, l’ he llegit d’una tirada. Et felicito de debò. Chapeau!!!!!!

Rosa

✒💛📖

Pilar,

Felicitar-te per el llibre, m’ha agradat molt. Ahir a la nit el vaig acabar. No el podia deixar. L’enhorabona! El tornaré a llegir. Val la pena. Quan el tens a les mans, no el pots deixar.

Anna Maria

✒💛📖

Hola Pilar,

Sóc en Jordi, què tal? Diumenge a la tarda vaig acabar de llegir el teu llibre dedicat, amb les llàgrimes als ulls del que hi expliques, i de tot el que va passar amb la teva familia. He recordat el temps que varem passar com a veïns a l’edifici Barber de la ctra de Palamós, amb aquell intent-assaig de fer una peli al terrat de casa, amb tu, en Francesc, en Luis Faz i jo, una peli de l’oeste que en Luis es va inventar je je. Tambe he recordat el teu pare, quan coincidiem al tancar el cotxe a baix al pati, i les converses que tenien amb el meu de la feina de viatjant que compartien en les seves empreses. També he recordat el dia que varem venir a casa teva, el meu pare i jo, a parlar amb el teu estirat a llit, per la cruel malatia que es va endur als dos. Tambe parlant amb la meva mare, descobrir les semblances del teu avi i el meu, presoners a França després de la Guerra Civil, el meu a prop de Paris, i que al tornar el van empresonar a Lleida dos anys i mig mes….li va anar d’un pel. També, i ara parlant del llibre, m’agradat molt la manera de com expliques els anys de la vida de la teva família, i com gràcies a la màgia del text escrit i a la mà, poder veure la duresa de l’època que van patir, i com de forma paral·lela, el teu avi i la teva àvia en una distància marcada per la política, anaven visquent i envellint amb el pas dels anys. El retrobament i el perdó d’ells dos, el més autèntic del llibre…..en fí que m’ha agradat molt i molt i el recomano a tothom que puc. Espero que en signis molts aquest Sant Jordi i que recullis el premi a tant d’esforç. Torno a estar emocionat ara. Un petó.

✒💛📖

Ja m’he llegit el llibre! Gràcies per les aportacions que hi plasmes! Com a ganxona i familiar d’exiliats, la seva lectura m’ha transportat a móns molt propers.

Eugènia

✒💛📖

Quan calmin els mals vents m’ha agradat molt. Crec que té fusta per fer un bon film.

Feliciteu a la Pilar Francès de part meva (una lectora qualsevol).

Carme

✒💛📖

Bon dia, Pilar!

M’he llegit de dues tirades el llibre sobre la teva família amb el teu avi com a fil conductor.

M’ha encantat, no m’estranya que en Mon Marquès t’animés a escriure’l. Es veu fet amb el cor!!! Està molt ben escrit, a més.

Gràcies per fer l’esforç de compartir la teva història.

Erika

✒💛📖

Benvolguda,

He començat a llegir el seu llibre, i no l’he pogut deixar fins acabar-lo. L’enhorabona, per la recerca familiar, per les descripcions emocionals sense caure en el sentimentalisme. No solament ha sabut perfilar el personatge central, sinó que la narració conté una estructura i unes situacions que encomanen al lector tensió narrativa en voler saber quin serà el desenllaç. El pintor Clavé, l’escriptor i dibuixant “Tísner”, el novel·lista Benguerel i el meu sogre (cirurgià metge), els quatre em van parlar abastament sobre tot el que van viure en aquelles platges de la Catalunya Nord convertides en espais de dolor i de mort. Tant em va impressionar aquell fet històric, embolicat en la inhumanitat diabòlica i culpable dels polítics francesos, que no vaig resistir anar a veure i caminar per aquella sorra infernal.
Li puc dir que, per l’experiència personal amb tanta gent que he conegut, la curiositat i l’amor és més fort en els néts que en els fills. La felicito per aquesta prova emocionant (m’ha emocionat molt) i emocionada d’amor de néta.
LLUÍS PERMANYER

✒💛📖

106852